Руски "вукодлак" оптужен за 60 убистава

Истражни комитет у Иркутској области у Русији подигао је коначне оптужнице против Михаила Попкова, познатог као "вукодлак", због убиства 60 људи. Он је већ осуђен за 22 убиства. Реч је о бившем полицајцу чије су све жртве жене између 16 и 40 година. Ако буде проглашен кривим за нова убиства, Попков ће бити међу најгорим убицама у историји Русије и Совјетског Савеза. Његов случај навео је агенцију Тас да састави листу највећих серијских убица на територији бившег СССР-а.

Први на листи је Андреј Чикатило, који је починио 53 убиства од 1978. до 1990. године. Међу његовим жртвама били су и жене и деца. Осим за убиства, осуђиван је за педофилију, некрофилију и канибализам. Он је 1992. године осуђен на смртну казну. Тражио је од председника Бориса Јељцина да га помилује, али безуспешно.

Анатолиј Онопријенко је починио 52 убиства. Девет убистава починио је на територији данашње Украјине након чега је побегао у Немачку. Када се вратио, наставио је са убиствима, углавном током пљачкања. Осуђен је на смртну казну 1999. године, али је Украјина већ преговарала са Саветом Европе о мораторијуму на смртну казну. Због тога она никад није извршена, а Онопријенко је умро 2013. године.

Следећи на листи је Александар Пичушкин, који је починио 49 убистава. Жртве је углавном проналазио у Бицевском парку у Москви, због чека је прозван манијаком из Бицевског парка. Међу његовим жртвама биле су само три жене. Ухапшен је 2006. године, а следеће године је осуђен на доживотну робију. Он је под посебним мерама надзора у затвору.

Сергеј Ткач је бивши полицајац који је починио 37 убистава у Украјини. Оптужен је и за многа силовања, а међу његовим жртвама биле су и девојчице. Ухапшен је 2005. године након убиства деветогодишње девојчице, а 2008. године је осуђен на доживотну казну затвора.

Генадиј Микашевич је крив за 36 убистава у Белорусији, а све његове жртве су биле жене. Он би их намамио у свој ауто и одвео на изоловано место где би их силовао, па потом убио. Ухапшен је 1987. године и осуђен на смрт.

Тас је писао и о највећем серијском убици на свету, педофилу из Колумбије Луису Гаравиту. Доказано је да је убио 138 деце у различитим градовима у Колумбији. Међутим, истражитељи сумњају да је листа много већа и да на њој има више од 300 имена. Све његове жртве су дечаци из сиромашних породица и сви су силовани пре него што су убијени.

Он се решавао њихових тела тако што их је бацао у јаме. Полиција је у једној од њих нашла тела 36 дечака. Ухапшен је 1999. године и осуђен на 52 године затвора. Због сарадње са истражитељима и признања кривице, казна му је смањена на 22 године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво