Лавина у Јапану усмртила осморо ђака, трага се за несталима

Снежна лавина на североистоку највећег јапанског острва Хоншу усмртила је осморо ђака, а страхује се за животе још четири средњошколца и наставника.

Oсам особа је погинуло, осам је повређено, а четири су нестале када је јутрос око пола десет по јапанском времену снежна лавина на северу префектуре Точиги затрпала средњошколце који су били на излету, саопштила је локална полиција.

Укупно 60 ђака из седам школа те префектуре било је на планинарењу, а лавина их је затекла на скијашкој стази у месту Насу, у близини административне границе са префектуром Фукушима.

Јапански медији јављају да је скијашка стаза затворена пре недељу дана и да њени лифтови нису радили у тренутку несреће.

Ђаци су били на тродневном курсу планинарења, који је требало да се оконча данас.

Сматра се да су покретање снега и лавину проузроковале масивне наслаге новог снега који је нападао током ноћи.

Локалне власти су јуче издале упозорење на штету и опасност од снежних падавина, али су се ђаци упркос томе нашли на падинама планине Насу, на око 150 километара северно од Токија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи