Спасено хиљаду миграната код обале Либије

Око хиљаду миграната спасено је у ноћи од суботе на недељу код средоземне либијске обале, а међу њима је једна жена проглашена мртвом, саопштиле су групе СОС Медитеране и Лекари без границе (МСФ).

Око 645 избеглица је спасено из гумених и дрвених чамаца током шестосатне операције брода Акваријус који је повезан са другим бродовима присутним у Зони за потрагу и спасавање, саопштила је група СОС Медитеран на Твитеру.

Та група наводи да је једна млада жена која је нађена онесвешћена на једном гуменом броду проглашена мртвом када је пренета на брод Акваријус. Та организација управља бродом у сарадњи са Лекарима без граница.

Лекари без граница су одвојео саопштили даје њихов нови брод за помоћ "Приданс", који је кренуо пре неколико дана са Малте завршио своју прву операцију и преузео око 412 људи у невољи.

Упркос тешким зимским условима на мору одласци миграната са либијске обале на чамцима које обезбеђују кријумчари убрзали су се последњих месеци.

Бродови за помоћ покупили су више од 6.000 људи у протеклих недељу дана, што је довело до 22.000 укупан број миграната доведених у Италију од почетка године.

Прошле године на обале Италије стигло је више од 180.000 миграната, што је 18 одсто више него 2015. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи