Пљачка златаре у Монте Карлу, разбојници подметнули пожар у тунелу

Тројица разбојника, уз помоћ саучесника возача, су у суботу у Монте Карлу опљачкала златару "Картије", а након тога су, да би одвратили пажњу полиције, подметнули пожар у тунелу који се користи за трке "формуле 1", тако да је у највећем граду кнежевине Монако наступило право опсадно стање.

Убрзо након пљачке један од разбојника је ухапшен и код њега је пронађен део плена, a након потраге ухапшена су још три мушкарца.

Две особе су ухапшене у Монаку, а једна у Ници, на југу Француске, навели су извори и додали да је процена вредности накита у току.

Француски медији напомињу да у овом инциденту није било ни пуцњаве, ни повређених, нити талаца.

Истовремено, неки светски медији наводе да је пуцњаве ипак било и да је полиција ранила једног од разбојника.

Напад је изведен око 15:40 сати на Тргу Казино, у центру луксузне четврти Монте Карла, а туристи и купци су део поподнева морали да проведу у казину и околним бутицима, преноси лист "Нис-Матен".

Тај део града је полиција одмах блокирала у покушају да пронађе разбојнике "од којих је најмање један био наоружан", саопштило је Тужилаштво.

"Брза интервенција полицијских снага омогућила је да се без проливања крви ухапси један од тројице разбојника и да му се одузме оружје", наводи се у саопштењу.

Служба за комуникације владе Монака је саопштила да је код ухапшеног разбојника пронађен део плена.

Тужилаштво је навело да је друга два одбегла разбојника аутомобилом чекао саучесник, али да су разбојници тај аутомобил у међувремену запалили и да га је полиција потом пронашла.

Тужилаштво напомиње да је особље златаре шокирано овим немилим догађајем и да је запосленима указана психолошка помоћ.

Локалне власти за сада нису прецизирале колика је вредност плена, као ни околности ове спектакуларне пљачке.

Позната златара "Картије" је већ била опљачкана на Азурној обали у мају 2015, пар дана уочи почетка Филмског фестивала у Кану, када су лопови однели накит и сатове у вредности од 17,5 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво