Полиција у Вашингтону демантује наводе о нестанку девојчица

Вашингтонска полиција демантује наводе да у том граду масовно нестају девојчице афроамеричког порекла, наводећи да је број несталих лица у просеку око 200, као и да се ти случајеви брзо решавају.

Полиција је и раније објављивала информације о несталним особама на друштвеним мрежама, али од почетка године нови начелник полиције одлучио је да користи и Твитер за критичне случајеве због чега се стиче утисак да је све више несталих.

"Ако је више људи свесно нестанка, онда ћемо имати више очију у јавности", рекла је портпаролка вашингтонске полиције Алејна Герц.

Од тада се на друштвеним мрежама скоро сваког месеца објављују слике несталих особа, од којих су многе деца и жене.

Герцова каже да многи виде твитове о несталим особама, али често не знају исход потраге као и да неке особе бивају пронађене.

Због тога се стиче утисак да је стопа нестанка девојчица, и то афроамеричког и латиноамеричког порекла, у Вашингтону алармантна и да нико не обрача пажњу на то, пише Би-Би-Си.

На друрштвеним мрежама појављују се и нетачне информације као што је да је само ове недеље нестало 14 девојчица.

Вашингтонски званичници су у писму министру правде Џејмсу Сешонсу и директору ФБИ Џејмсу Комију затражили да ангажују ресурсе како би се истражио број нестале деце у дистрикту.

Међутим, из полиције су одговорили да није повећан број несталих девојчица, као и да је већина несталих 2017. године брзо пронађена.

Штавише, прошле године месечно је пријављивано 200 случајева несталих лица, а ове године у просеку 190.

Вечина случајева реши се за 24 или 48 сати, а у највећем броју случајева испостави се да је реч о покушају бежања деце.

У Вашингтону се тренутно 21 особа води као нестала, а тај број се свакодневно мења.

Из полиције наводе да нема индиција да "девојчице у дистрикту постају плен трговаца људима у великом броју".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво