Путин поручио Ле Пеновој да се Русија неће мешати у изборе у Француској

Председник Русије Владимир Путин састао се са француском ултрадесничарском председничком кандидаткињом Марин ле Пен у Кремљу и рекао јој да Москва нема намеру да се меша у председничке изборе у Француској.

Ројтерс оцењује да би тај састанак могао да допринесе већој подршци за Марин ле Пен у кампањи за председника Француске.

Владимир Путин је нагласио да Москва има право да се састане са било којим француским политичарем са којим жели и да представља "брзорастући елемент" европске политичке силе.

"Знам да се изборна кампања у Француској активно развија. Не желимо да утичемо на догађаје на било који начин, али резервишемо право да се састанемо са било којим представником свих политичких сила те земље", рекао је Путин.

Иако је Марин ле Пен веома популарна у Француској, недостаје јој подршка из иностранства, која долази само од других десничарских партија, наводи Ројтерс.

Путинов портпарол Дмитриј Песков рекао је новинарима на конференцији за штампу да Путин и Ле Пенова нису разговарали о било каквој финансијској помоћи њеној странци.

Ле Пенова, која је рекла да се диви руском председнику, посећује Русију на позив председника Спољнополитичког одбора Доњег дома парламента Леона Слуцког.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво