Фијон оптужује Оланда за медијски рат, председник Француске одбацује тврдње

Француски конзервативни председнички кандидат Франсоа Фијон оптужио је председника Француске Франсоа Оланда да је умешан у, како тврди, заверу владе у циљу ширења штетних медијских навода о његовим финансијским аферама. Оланд је убрзо након оптужби осудио Фијонове тврдње.

"Данас имате новинске листове који добију документа 48 сати након што их власти заплене ради истраге, на пример у мом кабинету у Националној скупштини. Ко им даје та документа? Влада", рекао је Фијон француској телевизији, преноси Ројтерс.

Упитан да ли политичари или правосудни систем одобравају то "процуривање", Фијон је одговорио: "Ићи ћу још даље. За то кривим председника Републике".

Оланд је, пар сати касније, осудио Фијонову тврдњу да је он умешао прсте у, како је конзервативни председнички кандидат навео, владину заверу.

"Председник Оланд најоштрије осуђује лажне Фијонове тврдње", саопштио је Оландов кабинет, наводи британска агенција.

Оланд је у изјави за Француски радио рекао да је Фијон премашио границе "достојанства и одговорности" тиме што га је оптужио да стоји иза покварене кампање, преноси АФП.

"Не желим да уђем у изборну дебату... Али постоји достојанство, одговорност и поштовање. Фијон је сада изван тога", рекао је Оланд који је на функцију председника дошао као кандидат социјалиста.

Фијон (63), који је у почетку предизборне кампање важио за фаворита, пао је на треће место међу кандидатима за председника, како показују анкете, те постоји опасност да ће из председничке трке бити елиминисан по завршетку првог круга, 23. априла.

После медијских навода да је супрузи и деци обезбедио практично непостојеће послове плаћене из државне касе, против Фијона покренута је истрага, која је ове недеље и проширена како би обухватила сумњу да су достављена лажна документа да би се оправдало то што је он запослио чланове своје породице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво