Трамп: Не може лоше да ми иде, јер сам ја председник, ви нисте

Амерички председник Доналд Трамп рекао је у опширном интервјуу часопису "Тајм" бранио своје поступке од почетка мандата и разне изјаве иако за многе од њих није потврђено да су истините, док су неке врло спорне.

"Ја сам веома инстинктивна особа, али се испоставља да су моји инстинкти исправни", рекао је Трамп, додајући да јер он "особа која зна како живот функционише".

На питање да ли је забринут за свој кредибилитет пошто је цитирао изјаве за које се показало да су нетачне, Трамп је рекао да је он цитирао "веома угледне људе с веома угледних телевизијских мрежа".

Трамп је рекао да је много пута био у праву иако му многи нису веровали и као пример навео исход британског референдума о чланству у Европској унији, своју победу на предсеничким изборима, као и то да многе чланице НАТО не плаћају своје рачуне.

Он је рекао да је наследио хаос на Блиском истоку и у Северној Кореји, као и хаос са незапосленошћу и трговином, наводећи да је то прича којом медији треба да се бави.

"Хеј видите, у међувремену, мислим, не може ми ићи тако лоше, зато што сам ја председник, а ви нисте. Знате. Поздравите све, ОК?", рекао је Трамп на крају интервјуа.

Трамп: Гледао емисију о тзв. руској причи, лажне вести

Раније данас, председник САД напао је на Твитеру емисије које су америчке телевизије емитовале о, како је навео, "такозваној руској причи".

"Управо сам гледао потпуно пристрасне наводе у стилу лажних вести о такозваној руској причи на Ен-Би-Сију и Еј-Би-Сију. Како је то нечасно!", написао је Трамп на Твитеру.

Директор ФБИ Џејмс Коми потврдио је у понедељак да та федерална агенција истражује могуће напоре које је предузимала руска влада како би се мешала у америчке изборе 2016. године, укључујући било какве везе кампање председника Доналда Трампа и Москве, пренео је Ројтерс.

Наведено је да је Коми то рекао током сведочења у Конгресу САД о руским активностима.

Коми је указао да испитивање "укључује истрагу природе било каквих веза између појединаца повезаних са Трамповом кампањом и руске владе и то да ли је постојала било каква координација између кампање и напора Русије".

"Пошто је у питању отворена истрага која је у току и под ознаком тајности, не могу да кажем више о томе шта радимо и чије понашање истражујемо", рекао је Коми.

АП је јуче, на основу података у које је имао увид, објавио да је бивши шеф предизборног тима америчког председника Доналда Трампа, Пол Манафорт, тајно радио пре десет година за руског милијардера Олега Дерипаску у корист интереса руског председника Владимира Путина.

Манафорт је, наиме, 2005. године предложио поверљив стратегијски план за који је рекао да "може значајно користити Путиновој влади", наводи америчка агенција, уз напомену да су се у то време односи САД и Русије, под републиканским председником Џорџом В. Бушом, погоршавали.

АП тврди да је Манафорт сарађивао са руским магнатом у индустрији алуминијума Олегом Дерипаском, блиским Путиновим сарадником.

Манафорт је, наводи та агенција, потписао годишњи уговор вредан 10 милиона долара који је ступио на снагу 2006. и одржавао је с њим пословне односе барем до 2009. године.

Та сарадња је описана у интервјуима са особама упознатим са тим и у поверљивим пословним извештајима у које је АП имао увид.

Манафорт је америчкој агенцији потврдио да је радио за Дерипаску, али је нагласио да је та сарадња неправедно критикована као непримерена.

АП је ове наводе објавио у тренутку када су Трампови предизборни саветници подвргнути истрази ФБИ и двема конгресним истрагама, при чему истражитељи испитују да ли су Трампови сарадници координисали с Москвом с циљем руског мешања у америчку председничку кампању 2016.

Манафорт је, иначе, те истраге одбацио као политички мотивисане и тврдио да никада није радио у корист руских интереса, али АП закључује да документа у која је та агенција имала увид показују да су његове везе с Русијом биле ближе него што су то показали досад обелодањени подаци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво