Варшава: Не прихватамо избеглице, не желимо да нам се деси Лондон

Пољска премијерка Беата Шидло изјавила је да њена земља неће подлећи уценама из Европске уније да прими избеглице са Блиског истока и из Африке, јер не жели да јој се десе напади као најновији у Лондону.

Шидло је рекла приватној телевизији ТВН24 да ЕУ мора коначно да увиди да није могуће не повезивати талас тероризма са миграцијском кризом.

"Еврокомесар за избеглице дужан је да се концентрише на то шта да се уради да се не дешавају напади као онај у Лондону. У среду је обележена и годишњица напада у Бриселу. То показује да Европа не може да се осећа безбедно, а она је дужна да се осећа безбедно. Не можемо, а да не повезујемо миграцијски талас са дешавањима у Европи", рекла је Беата Шидло.

Пољска премијерка истакла је да је тачно да није сваки избегица терориста, али је упозорила да Европа није у стању да води безбедну политику имиграције.

"Пољска неће подлећи уценама. Време је да Европа извуче поуку из тога што се дешава. Земље ЕУ не прихватају да примају избеглице. Реализује се само 10 одсто садашње миграцијске политике. Покушавамо стално да идемо у лошем правцу. Морамо да нађемо другачија решења проблема миграције", казала је Шидло.

Претходна пољска влада обавезала се да ће Пољска примити око 7.000 избеглица у оквиру националне квоте из механизма прерасподеле избеглица које су стигле у Европу, а да та квота може још једном да се понови, што значи релокацију максимално 14.000 избеглица.

Влада премијерке Беате Шидло тврдила је прво да ће ту међународну обавезу Пољска поштовати, иако је против ње, али прошле године је обуставила пријем избеглица са Блиског истока и Африке уз образложење да може да прими само оне који неће представљати опасност по безбедност Пољака.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара