Лавров: Опасна ситуација у Македонији, Црна Гора жртвовала односе са Русијом

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров упозорио је западне земље на опасност од заоштравања ситуације у Македонији. Црна Гора је попустила пред ултиматумом – или Русија или НАТО и одлучила да занемари економски аспект и да жртвује односе са Русијом, каже Лавров.

У Македонији је тренутно изузетно сложена ситуација, можемо је чак назвати и својеврсном кризом, која је умногоме вештачки изазвана и води ка друштвеној подели, рекао је Сергеј Лавров, изразивши наду да ће "Запад разумети опасност те ситуације".

Када је реч о Црној Гори, Лавров је рекао да жали што је та земља решила да уђе у НАТО.

"Црна Гора је попустила пред ултиматумом – или Русија или НАТО и одлучила да занемари економски аспект и да жртвује односе са Русијом. Нека је та одлука на савести црногорских лидера, као и руководилаца НАТО-а", поручио је Лавров, преноси Спутњик.

Министар иностраних послова Русије упитао је и на који начин ће чланство Црне Горе допринети повећању безбедности НАТО пакта.

Лавров се осврнуо и на проблематику целокупног балканског региона, поготово када је реч о наводним провокативним дејствима Русије.

Све нормалне везе балканских земаља са Русијом истог часа постају брига појединих званичника, који то коментаришу као мешање Русије у унутрашња питања Балкана. Ми се не плашимо таквих изјава, наши ставови се поклапају са ставовима многих земаља Балкана, рекао је Лавров.

Лавров се осврнуо и на оптужбе упућене Москви на рачун мешања у изборни процес других земаља и нагласио да се Русија тиме не бави.

"Ми се не мешамо у унутрашња питања других земаља, па ни у изборне процесе. Запањим се сваки пут када прочитам у новинама апсолутне измишљотине о наводном мешању у изборе у Француској или Немачкој", казао је Лавров.

Лавров је додао и да ће се Русија са апсолутним поштовањем односити према резултатима избора у Француској и Немачкој.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи