Бајден забринут због блискости Тилерсона и Путина

Бивши амерички потпредседник Џозеф Бајден критиковао је одлуку државног секретара Рекса Тилерсона да не учествује на састанку НАТО-а у Бриселу, истакавши да његова блискост са руским председиком Владимиром Путином која, чињеница је још траје, забрињава, пренеле су агенције.

Џозеф Бајден је на тај начин, како се наводи, изразио забринутост због зближавања администрације председника Трампа с руским председником Путином.

Бајден је, наиме, у обраћању новинарима у Конгресу САД оценио зближавање Трампове администрације и Путина "забрињавајућим догађајем".

"Чињеница да ова блискост са Путином још траје забрињавајућа је", навео је Бајден критикујући одлуке Тилерсона да не учествује на састанку НАТО, а да након тога иде у Москву.

Амерички званичници потврдили су недавно да Тилерсон планира да не присуствује састанку министара спољних послова НАТО, 5. и 6. априла у Бриселу, а као разлог је наведена посета кинеског председника Америци. 

Након те посете, Тилерсон ће, како је тада речено, путовати у Москву.

Агенције преносе да би такав потез Тилерсона амерички савезници могли протумачити као стављање интереса Москве испред њихових.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи