Тилерсон: Питање времена када ће вођа ИД бити убијен

Државни секретар САД Рекс Тилерсон каже да је питање времена када ће лидер Исламске државе Абу Бакир ел Багдади да буде убијен, истичући да су сви његови заменици већ мртви.

"Сви заменици Ел Багдадија су мртви, укључујући и главне планере напада у Паризу и Бриселу, само је питање времена када ће и њега дочекати иста судбина", рекао је Рекс Тилерсон на коалиционом самиту у Вашингтону.

Нагласио је да ће САД повећати притисак на Исламску државу и Ал Каиду и радити на успостављању привремених зона стабилности како би помогле избеглицама да се врате кућама.

Обраћајући се највишим званичницима међународне коалиције од 68 држава које се боре против Исламске државе у Ираку и Сирији, Тилерсон није нагласио где САД планирају да успоставе привремене зоне стабилности.

"САД ће појачати притисак на Исламску државу и Ал Каиду и радићемо на томе да успостављамо привремене зоне безбедности у тренуцима обуставе ватре, како би избеглице могле да се врате кући", рекао је Тилерсон на самиту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво