Јункер: Напад на Брисел ујединио Европу

Председник Европске комисије Жан Клод Јункер поручио је, поводом годишњице терористичког напада у Бриселу, да је тај догађај ујединио Европу у одлуци да одбрани демократију и миран суживот међу различитим нацијама.

Жан Клод Јункер је позвао Европљане да на овим вредностима наставе да граде своју будућност.

Како је објављено на сајту Европске комисије, Јункер је навео да је цела Европа била у жалости због овог страшног терористичког напада, те поручио да ће сећање на жртве тог напада наставити да живи заувек.

"Овај страшни терористички напад догодио се у самом срцу Европе, овде у Белгији, у нашем главном граду, Бриселу, вишејезичном и мултинационалном граду где смо срећно живели заједно. Суочени са оваквим незапамћеним и несхватљивим злочином, ми који живимо у Бриселу и Белгији, уз помоћ свих грађана Европе, одлучили смо да останемо јаки и не изгубимо наду", поручио је Јункер у саопштењу издатом у седишту Европске комисије у Бриселу.

Јункер је истакао да су Европљани током напада на Брисел остали јединствени у својој броби против тероризма, показавши одлучност да одбране, по сваку цену, своје вредности и слободу.

"Терористи нису успели управо због наше одлучности да на насиље и мржњу одговоримо одлучношћу да одбранимо демократију и миран суживот у оквиру наших разлика. На оваквим племенитим идеалима Европљана морамо да наставимо да градимо нашу будућност. То дугујемо свакој појединачној жртви ових терористичких напада", закључио је председник Европске комисије.

И годину дана после терористичког напада у главном граду Белгије, седишту ЕУ и НАТО-а, мере безбедности и даље су повишене, а војска и војна возила су постали свакодневица. Питање које грађани Брисела, али и целе Европе постављају јесте колико смо данас безбеднији?

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво