Нигерија, бомбашки напади у мигрантском кампу

Четири особе су убијене, а 18 је рањено у бомбашким нападима у нигеријским камповима за мигранте.

Неколико експлозија одјекнуло је рано јутрос услед самоубилачких бомбашких напада у кампу за мигранте који су побегли од побуњеника екстремистичке групе Боко харам у близини немирног североисточног града Мајдугури у Нигерији, саопштили су званичници.

У нападима је убијено четворо људи, док их је 18 рањено, саопштио је полицијски комесар Дамијан Чукву, преноси Ројтерс, напомињући да је реч о најновијем у низу напада који су изведени током протекле недеље, а за које је Боко харам преузео одговорност.

"У кампу су одјекнуле четири експлозије. Бомбаши су напали различите локације око 4.30", рекао је за АФП координатор кампа Муна Тиџани Лумани.

Према његовим речима, експлозије су изазвале пожаре у којима су многи шатори изгорели.

Регионална Служба за ванредне ситуације потврдила је да је дошло до самоубилачких напада и експлозија у кампу Муна, саопштивши да су припадници те службе послати на лице места.

У кампу Муна, који се налази на ободима Мајдугурија, тренутно су смештене десетине хиљада људи који су побегли од Боко харама.

У побуни те исламистичке групе убијено је најмање 20.000 људи, док их је више од 2,6 милиона било приморано да напусте домове откако је побуна избила у североисточној Нигерији 2009, подсећа француска агенција.

Боко харам и даље узима на нишан интерно расељене особе, а у близини кампа Муна, који није ограђен и лако му је приступити, већ је раније било неколико покушаја самоубилачких бомбашких напада.

Хуманитарни радници су прошле недеље упозорили да се мигранти који се налазе у том кампу суочавају са тешком несташицом воде и хране, али и са страховима за безбедност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи