Анкара: И даље скупови у Европи, али то није кампања

Званичници турске владе и даље учествују на скуповима Турака који живе у европским градовима, али не спроводе кампању уочи референдума заказаног за 16. април о проширењу овлашћења турског председника, рекао је потпредседник турске владе Нуман Куртулмуш.

Нуман Куртулмуш је истакао да се у Европи чују "кораци неонацизма и екстремног расизма", пренео је Ројтерс.

Током округлог стола са новинарима, Куртулмуш је рекао да је спор са европским земљама због забране турским министрима да се обраћају на скуповима на њиховим територијама, помогао да Турци у Европи боље разумеју уставне измене које ће бити предложене на референдуму.

Европски лидери су у више наврата позвали турске званичнике да се клоне поређења са нацистима након што је турски председник Реџеп Тајип Ердоган повезао немачку забрану скупова са одлукама из нацистичког периода, подсећа британска агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво