Немачка депортује двоје осумњичених за планирање напада

Алжирац и Нигеријац, који су ухапшени прошлог месеца због сумње да су планирали терористички напад, биће депортовани, саопштио је "Би-Би-Си".

Током рације у немачком граду Готингену, у кућама двојице мушкараца пронађени су застава Исламске државе и пушке, али против њих никада није била подигнута оптужница.

Како се наводи, кривични поступак против њих није покренут јер полиција никада није утврдила да ли су осумњичени планирали напад.

Полиција је саопштила да су двојица мушкараца "опасни".

Министар унутрашњих послова Доње Саксоније Борис Писториус рекао је да ће се депортације десити што пре, а сигурно пре средине априла.

Према његовим речима, у току су разговори са Алжиром и Нигеријом око тога, а двојици мушкараца бице издата доживотна забрана уласка у Немачку.

Није познато да ли ће се мушкараци жалити на ту одлуку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи