Израелски дрон пао у Сирији, Хезболах тврди да га је нашао

Медији повезани с либанским "Хезболахом" објавили су фотографије дрона израелске војске типа "скајларк" који је наводно оборила сиријска противваздушна одбрана након што се убацио у ваздушни простор Сирије на домаку Кунеитре, јављају израелски медији.

На једној од фотографија беспилотне летелице види се налепница са ознакама које потврђују да је она припадала копненим снагама израелске војске и да је произведена у израелској компанији "Елбит".

Израелска војска је потврдила да је у недељу пао дрон на сиријску територију за време војних операција, нагласивши да нема разлога за забринутост да је безбедност доведена у питање. Околности овог инцидента се испитују.

Медији блиски сиријском режиму објавили су у недељу да је сиријска војска отерала израелски дрон који је улетео у сиријски ваздушни простор.

Након тога је објављено да је у удару дрона убијен један припадник Националне одбрамбене снаге, прорежимске милиције основане 2012. године коју је сиријска влада организовала као јединице добровољачких резервиста у сиријској војсци.

Израел је иначе циљао чланове те милиције раније, наводно због планирања и припремања непријатељских активности, подсећају израелски медији.

Исто тако није први пут да је сиријска страна известила о обарању израелских дронова на својој територији. Пре две месеца дрон типа "скајларк" пао је у Либану, па се не искључује могућност да је на сликама које је објавио Хезболах тај дрон.

Фотографије су објављене након што је прошле недеље сиријска војска испалила против авионске ракете на израелске авионе који су напали конвој оружја намењен "Хезболаху" крај Палмире.

То је најозбиљнији инцидент између Израела и Сирије од почетка сиријског грађанског рата.

Припадници Хезболаха боре се у том рату на страни снага сиријског председника Башара Асада.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи