Тилерсон: Готово је са политиком стратешког стрпљења

Државни секретар САД Рекс Тилерсон током недавне посете Кини послао је Северној Кореји веома јасан сигнал да је "са политиком стратешког стрпљења готово", саопштио је портпарол Беле куће Шон Спајсер.

Портпарол Шон Спајсер је то рекао као одговор на питање о Тилерсоновој реакцији на саопштење Северне Кореје о тесту свог најновијег ракетног мотора у недељу.

Тилерсон је био у престоници Кине Пекингу, током своје прве посете Азији. Посета је прошла у сенци забринутости због севернокорејског нуклеарног и ракетног програма.

број коментара 5 пошаљи коментар
(уторак, 21. мар 2017, 09:43)
глас разума [нерегистровани]

Дошли до Раље...

Неразумевање и очито и недовољно познавање ситуације, довели су САД до Раље... а како она народна каже од Раље нема даље. Ако се одлуче за употребу силе, у шта ипак веома сумњам, неће се лепо провести, јер Кореја има чиме да узврати, што би сваког болело, а онда се питање победника више неће доживљавати као нешто битно или значајно. Желим Американцима да пробају за промену мало да употребе мудру политику, јер сматрам да ова нова администрација то може. То ће дати, убеђен сам много боље резултате.

(уторак, 21. мар 2017, 09:01)
anonymous [нерегистровани]

U suštini

Od svih ratova koje su vodili, američko ratno angažovanje je dokaz pukog kukavičluka. Nikada se nisu usudili da napadnu bilo koga ako nisu imali čist teren i daleko slabijeg protivnika. Skoro sve ratove koje su vodili su vodili sa politikom razruši i napusti, tako da ni o kakvoj pobedi tu ne može biti govora. Znajući to oni samo trabunjaju o bilo kakvom ratu sa bilo kim ko ima iole potencijala da se brani. Rat koji bi poveli sa Severnom Korejom bi bio rat za ili protiv neke malo veće sile.
Jedino rešenje je da rade na pomirenju Koreje, svi zajedno. Samo tada će tu nastati mir. A o tome Ameri znaju jako malo.

(уторак, 21. мар 2017, 08:30)
Воронцов [нерегистровани]

И најмања акција против Северне Кореје протворила би се у ратни пакао.

Зар неко мисли да би Северна Кореја мировала. Она би одговорила свом снагом, а ко би највише страдао него народ Кореје једне и друге.

(уторак, 21. мар 2017, 07:36)
anonymous [нерегистровани]

Demokratija

I sta sad? Sada cete da ih demokratizujete?  

(уторак, 21. мар 2017, 06:27)
rssi [нерегистровани]

Opet Ameri

Ovaj put bi Ameri stvarno trebalo dobro da razmisle, da POSLE ne bi bilo kao u slučaju Iraka, Libije, ... da se na kraju ispostavilo da hemijskog oružja za masovna ubistva civila nije bilo, da su njihove tajne špijunske službe dale pogrešne procene, da ih je tamo neki Bler (po sistemu neće žaba u vodu) nagovarao (i nagovorio) da intervenišu sa oružjem, ...