Могуће санкције Кијева за стране политичаре због посете Криму

Секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Олександр Турчинов изјавио је да Служба безбедности Украјине мора да анализира информацију о боравку политичара из европских и других земаља на Криму, не одбацујући ни могућност увођења санкција у случају да информације буду потврђене.

"Служба безбедности Украјине треба да припреми и поднесе Савету за националну безбедност и одбрану Украјине списак званичника из Европског парламента, као и политичара из земаља Европске уније и других земаља, који су према информацијама из руских извора, стигли на Крим у посету", рекао је Турчинов у изјави коју је Танјугу доставила амбасада Украјине.

Према његовим речима, ако ова информација буде потврђена, на наредној седници СНБО Украјине биће размотрено питање увођења санкција.

Министарство спољних послова Украјине осудило је пре неколико дана посету групе српских посланика Криму и позвало амбасадора Србије у Украјини да пружи објашњења о том питању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво