У поплавама у Перуу погинуло 75 особа

Најмање 75 особа је настрадало, а 263 су повређене у највећим поплавама, које су погодиле Перу у последњих 20 година.

У поплавма, које су настале услед интензивних падавина и изливања река, више од 70.000 становника је остало без кућа, саопштили су званичници.

Веома необичне кише праћене олујама захватиле су перуанску северну обалу, са обилним изливањима вода и стварањем клизишта, а бројна села остала су изолована, јер су путеви преплављени а мостови срушени услед изливања река, преносе агенције.

Обилне кише изазвао је феномен Ел Нињо, који је узроковао ненормално загревање пацифичких вода, рекао је један од научника из перуанског Одбора за проучавање Ел Ниња и најавио да би он и током априла могао да потраје.

Падавине су, 10 пута обилније него обично, а поједини делови земље остали су без струје и воде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво