Ердоган оптужио Меркелову да користи "нацистичке мере"

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да немачка канцеларка Ангела Меркел користи "нацистичке мере" против "турске браће у Немачкој и браће министара".

"Сада користите нацистичке мере", рекао је Ердоган у обраћању које је преносила турска телевизија, пренео је Ројтерс.

"Против кога? Моје турске браће у Немачкој и браће министара", истакао је Ердоган.

Такође, турски председник је оптужио немачког новинара турског порекла Дениза Јуџела да је терористички агент, захваливши богу што је ухапшен.

Ердоганов коментар ће вероватно изазвати додатну нелагодност у Берлину поводом Јуџеловог хапшења, оцењује Ројтерс.

Ердоган, који је говорио на састанку исламске фондације у Истанбулу, рекао је да ће Јуџелу, новинару немачког листа Велт, судити турско независно судство.

Берлин је раније одвојене тврдње да је Јуџел радио као немачки шпијун окарактерисао као "апсолутно неосноване".

Турске власти ухапсиле су прошлог месеца Јуџела, који има двојно држављанство, на основу оптужби за пропаганду у знак подршке терористичкој организацији и подстицање на мржњу.

Он је први немачки новинар који је ухапшен у оквиру оштрих мера које Турска спроводи после неуспелог покушаја пуча изведеног 15. јула прошле године.

Односи Немачке и Турске у последње време нису најбољи јер је Немачка забранила одржавање политичких скупова турских министара у Немачкој, а поводом предстојећег референдума о уставним променама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво