Џихадисти оборили "миг 21" у Бенгазију

Борбени авион миг-21 оружаних снага маршала Калифе Хафтара, самопрокламованог вође Националне либијске војске, оборен је данас у Бенгазију, на истоку Либије, током напада на положаје екстремиста, рекао је војни извор.

Маршал Калифа Хафтар, вођа Националне либијске војске (НЛА) која делује на истоку земље, одбија да се приклони Влади националног јединства са седиштем у Триполију, јединој коју признају Европљани, САД, неколико афричких земаља и УН.

"Један 'миг 21' је оборен ракетом с термичким навођењем", рекао је за агенцију Франс прес Мухамед Гунем, портпарол ваздухопловства маршала Хафтара, и додао да су авион срушиле "терористичке групе", а да се пилот спасао катапултирањем.

Према његовим речима, авион је оборен током напада на последње упориште екстремиста у Ал Сабри, на северу Бенгазија.

Маршал Хафтар је објавио рат исламистичким радикалним групама, посебно у Бенгазију, другом по величини граду Либије, и успео да од њих ослободи да поврати велики део тог града који је у руке екстремиста пао 2014. године.

По новинској агенцији паралелних власти на истоку Либије, снаге Националне либијске војске појачале су нападе на последња упоришта екстремистичких група у Бенгазију, те су неки од припадника тих група ноћас покушали да побегну у Ал Сабри.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво