Џихадисти оборили "миг 21" у Бенгазију

Борбени авион миг-21 оружаних снага маршала Калифе Хафтара, самопрокламованог вође Националне либијске војске, оборен је данас у Бенгазију, на истоку Либије, током напада на положаје екстремиста, рекао је војни извор.

Маршал Калифа Хафтар, вођа Националне либијске војске (НЛА) која делује на истоку земље, одбија да се приклони Влади националног јединства са седиштем у Триполију, јединој коју признају Европљани, САД, неколико афричких земаља и УН.

"Један 'миг 21' је оборен ракетом с термичким навођењем", рекао је за агенцију Франс прес Мухамед Гунем, портпарол ваздухопловства маршала Хафтара, и додао да су авион срушиле "терористичке групе", а да се пилот спасао катапултирањем.

Према његовим речима, авион је оборен током напада на последње упориште екстремиста у Ал Сабри, на северу Бенгазија.

Маршал Хафтар је објавио рат исламистичким радикалним групама, посебно у Бенгазију, другом по величини граду Либије, и успео да од њих ослободи да поврати велики део тог града који је у руке екстремиста пао 2014. године.

По новинској агенцији паралелних власти на истоку Либије, снаге Националне либијске војске појачале су нападе на последња упоришта екстремистичких група у Бенгазију, те су неки од припадника тих група ноћас покушали да побегну у Ал Сабри.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 19. мар 2017, 08:22) - Dejan [нерегистровани]

Slobodni

Baš je lepa ta demokratja koju su doneli Francuzi i Amerikanci.Kad su se oslobodili diktatora, oslobodili su se i od morala, mozga, perspektive za budućnost a ponajviše od mira i stabilnosti.Sad se međusobno ubijajte dok vam drugi pljačkaju zemlju.Živela demokratija!