Габријел: Турска никад даље од Европске уније

Немачки министар спољних послова Зигмар Габријел оценио је да шансе Турске да постане чланица Европске уније никад нису биле мање.

"Данас је Турска дефинитивно удаљенија од чланства у ЕУ него икад пре", рекао је Габријел у интервјуу за немачки магазин Шпигел.

Признао је да је одувек сумњао да Турска може да се прикључи ЕУ, али да је са тим мишљењем био у мањини међу својим социјалдемократама.

Габријел је подсетио да се канцеларка Ангела Меркел раније залагала за специјално партнерство са Турском, чему се он противио.

"Данас је ситуација потпуно другачија због Брегзита. Било би добро да имамо специјално партнерство са Великом Британијом пошто напусти ЕУ", рекао је Габријел.

Додао је да Немачка не треба да реагује на турске провокације, јер би то ишло на руку турском председнику Реџепу Тајипу Ердогану "коме треба баук за своју кампању".

Такође је упозорио турске политичаре да им неће бити дозвољено да воде кампању на скуповима у Немачкој ако не поштују немачке законе, пренео је Ројтерс.

"Свако ко пређе ове црвене линије не може да очекује да му се дозволи да пропагира своје политичке идеје овде", закључио је Габријел.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво