Ердоган: Турци у Европи, ви сте будућност, имајте по петоро деце

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган позвао је Турке који живе у Европи да уместо по троје, имају по петоро деце, поручивши милионској дијаспори да је "будућност Европе", преноси АФП.

Агенција наводи да су Турска и Европа у свађи, пошто Немачка и Холандија нису дозволиле турским министрима да у тим земљама одрже митинге за подршку проширењу Ердоганових председничких овлашћења, о којима ће се држављани Турске изјаснити на референдуму наредног месеца.

"Одавде могу да кажем мојим грађанима, кажем мојој браћи и сестрама у Европи... Школујте децу у бољим школама, осигурајте да вам породица живи у бољем крају, возите боље аутомобиле, живите у бољим кућама. Имајте по петоро деце, не по троје. Ви сте будућност Европе. То је најбољи одговор на непристојност коју показују према вама, на непријатељство, на неправде", истакао је турски председник.

АФП подсећа да је у Европи настањено око 2,5 милиона држављана Турске који могу да гласају на референдуму, а поред њих милиони људи који живе у ЕУ имају турске корене.

Ердоган, који има четворо деце, ранио је позивао жене у Турској да рађају по најмање троје деце како би се повећала популација.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво