Песков: Нема говора о званичном учешћу Русије у хаковању

Дан пошто су САД оптужиле два руска обавештајца и још две особе за хаковање 500 милиона налога компаније "Јаху", Кремљ је одбацио умешаност Москве у те наводе.

"Више пута смо поновили да нема говора ни о каквој званичној умешаности било које руске службе, укључујући и Федералну службу безбедности, у било које незаконите сајбер активности", рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинарима у Москви, пренео је Ројтерс.

Америчко Министарство правде оптужило је јуче двојицу припадника руске Федералне службе безбедности за крађу корисничких налога на сервису "Јаху", објавио је Вашингтон пост.

Том оптужницом Америка први пут терети руске званичнике за сајбер криминал, а реч је о службеницима Федералне службе безбедности Дмитрију Докучаеву и Игору Сушкину.

У оптужници се помињу и Алексеј Белан, један од најтраженијих сајбер криминалаца, и јуче ухапшен Карим Баратов, канадски држављанин рођен у Казахстану.

"Јаху" је претходно саопштио да је упадом на њихов сервис 2014. године било погођено око 500 милиона налога, пренео је Би-Би-Си.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво