Напaдач из Диселдорфа пореклом са Косова

Мушкарац који је ухапшен због синоћњег напада секиром на железничкој станици у немачком граду Диселдорфу пореклом је са Косова, саопштила је полиција. Реч је о 36-годишњем Фатмиру Х., који је највероватније психички оболео.

У стану Фатмира Х., који је секиром повредио девет особа на железничкој станици у Диселдорфу, пронађени су потврда о параноидној шизофренији и лекови за ту болест, саопштила је криминалистичка полиција.

Како је речено на конференцији за штампу, полицији је брат Фатмира Х., који живи у Вуперталу, током вечери пријавио његов нестанак – пошто је знао да је купио секиру, а увече се није вратио кући.

Полицијски званичник Дитмар Кнајп рекао је да је Фатмир са Косова у Немачку дошао 2009. и да има такозвану хуманитарну визу.

Он није имао полицијски досије, осим, како је речено, записа да је сам себи нанео повреде 2015. године, због чега је наложено да се подвргне лечењу.

Полицијски званичници потврдили су писање Шпигла да је нападач очигледно желео да га убије полиција.

Нападао је људе насумично, почео је приликом изласка из воза, а пошто је машиновођа видео шта се дешава одмах је затворио врата свих вагона, чиме је заштитио људе од напада.

У нападу је повређено девет особа, међу којима и једна 13-годишња девојчица, као и две италијанске држављанке, док је остатак жртава из Немачке.

Из болнице саопштавају да међу повређенима нема оних који су у критичном стању.

Државни тужилац Мартин Сикер рекао је да тужилаштво разматра да ли је Фатмир Х. покушао убиство људи. Наиме, он је, како је пренео, секиром покушао да удара жртве по глави или горњем делу тела.

"Морамо поћи од тога да се радило о покушају убиства. На основу пронађене потврде, морамо и решити да ли ће бити смештен на одељење за психичка обољења, али свакако, чим буде било могућности за његов транспорт, биће пребачен из болнице у затвор", нагласио је Сикер.

Нападач се повредио приликом бекства.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво