Норвешки суд: Према Брејвику се не поступа нехумано

Према норвешком масовном убици Андерсу Брејвику не поступа се нехумано јер је држан у изолацији у затвору, пресудио је норвешки Апелациони суд.

Брејвик није, нити је био подвргаван тортури нити је према њему нехумано поступано, наведено је у одлуци суда, пренео је АФП.

Брејвик (37), који је осуђен за масовно убиство и тероризам 2012. године на 21 годину затвора, жалио се на услове у затвору и то што борави у самици.

Окружни суд у Ослу је у априлу прошле године пресудио у његову корист наводећи да је норвешка држава крива за "нехумани и понижавајући" третман Брејвика, подсећа АФП.

Шестодневни поступак по жалби Брејвика да су му прекршена људска права завршен је средином јануара.

Од како је ухапшен, Брејвик је држан одвојено од других затвореника, а његови адвокати тврдили су да то штети његовом менталном здрављу.

Његов адвокат Остин Сторвик рекао је да је реч о "особи која седи сама у малом затвору унутар затвора од 2012. године".

Он је оценио да не помаже што Брејвика једном недељно посети особа коју је одредио затвор, јер је то плаћен посао.

Брејвик је рекао да му је самица нанела штету и учинила да буде још радикалнији у својим неонацистичким веровањима.

Представник државе је рекао да напори да се пронађе особа која ће га посећивати показују да се "власт потрудила да поправи ситуацију".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи