Сукоб Фатаха и Исламске државе у Либану, рањено дете

У сукобима између припадника Фатаха и Исламске државе у палестинском избегличком кампу на југу Либана, тешко је рањено једно дете, саопштили су безбедносни извори.

Од прошле недеље када су започели сукоби између војника Исламске државе и припадника Фатаха у размени ватре рањено је неколико људи, преноси Ројтерс.

Очевици наводе да је дечак тешко рањен, погођен је у главу, највероватније из пиштоља и да је превезен у болницу.

Национална новинска агенција Либана, објавила је претходно да је дечак преминуо, међутим породица је ту вест демантовала и навела да је жив, али у тешком стању.

Палестински активисти који се налазе у кампу позвали су људе да протестују против насиља.

Агенција преноси да се, након што је ватра отворена, са звучника на џамији чуло преклињање да се ватра заустави и да се избегну цивилне жртве.

Припадници Фатаха редовно су се сукобљавали са војницима Исламске државе у кампу и са њиховим присталицама као и са присталицама Ал Каиде.

Током недавне посете Бејруту прошле недеље, палестински лидер Махмуд Абас је разговарао са званичницима Либана о безбедности у кампу који представља дом за 450.000 палестинских избеглица.

Ројтерс наводи да Фатах има споразум са властима Либана да преда све војнике Исламске државе који су на потерницама, а крију се у том кампу који не потпада под јурисдикцију либанских снага безбедности.

Како преноси агенција, разлог за ескалацију напетости су покушаји Фатаха да изведе рације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се