Авганистан, у нападу талибана погинуло 12 полицајаца

Талибани напали контролни пункт полиције у провинцији Хелманд на западу Авганистана, при чему је погинуло 12 полицајаца.

"Талибани су једног полицајца убили оружјем са пригушивачем, а затим ушли у полицијску станицу. Бацили су ручне гранате и убили све полицајце тамо", рекао је заменик полицијског начелника Хелманда Хаџи Гулај новинарима.

Како је додао, потом су узели оружје и муницију и побегли, преноси Ројтерс.

Неименовани локални званичник у граду Лашкар Гах рекао је да је могуће да се ради о "инсајдерском" нападу са обзиром на то да је један полицајац нестао.

"Истрага ће показати да ли је неко изнутра пребегао код талибана и омогућио овај злочин", рекао је Гах.

У другом дистрикту у Хелманду догодио се још један напад када је, како тврде талибани, погинуло још 12 полицајаца после получасовне пуцњаве.

Већи део провинције Хелманд је под контролом талибана.

Према проценама америчких служби, авганистанске снаге безбедности тренутно контролишу мање од 60 одсто земље, талибани око 10, док су преостали делови Авганистана поприште сукоба владиних и побуњеничких снага.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво