Камион улетео у масу у Њу Орленсу, 28 повређених

Возач, за кога се сумња да је био пијан, улетео је камионом у масу људи која је посматрала главну параду карневала Марди гра у центру Њу Орлеанса, при чему је 28 људи повређено, укључујући и малу децу.

АП наводи да су новинари два пута питали локалног шефа полиција Мајкла Харисона да ли је инцидент, који се десио синоћ по локалном времену, имао терористичку позадину, на шта он није рекао "не", већ је само навео да изгледа да се радило о пијаном возачу, који је тренутно под истрагом.

Ен-Би-Си њуз наводи да је камион који се кретао у близини параде прво ударио друга возила, а онда променио путању и пројурио кроз масу људи да би на крају ударио у ђубретарски камион.

Шеф њуорленске полиције Харисон казао је да је "сцена била страшна".

"Изгледа да је осумњичени био изузетно пијан када је ударио друга возила и онда скренуо, ударајући гомилу невиних људи", навео је Харисон.

АП наводи да је 21 особа хоспитализована, а да је од тога петоро људи под надзором лекара.

Међу повређенима има и деце од три и четири године, као и одраслих од 30-ак и 40-ак година. Наводи се да је повређена и једна припадница полиције Њу Орлеанса.

Градоначелник Њу Орлеанса Мич Ландрије рекао је да је ово био други случај "повређивања људи због лоших одлука" током парада које су у том граду одржане јуче.

Локални медији су јавили да је пре инцидента са камионом мушкарац погођен метком који је испаљен кроз преносни тоалет постављен у близини одржавања параде.

"Имали смо појединце који су донели заиста лоше одлуке данас и изазвали озбиљну штету и последице по велики број грађана", навео је Ландрије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи