Потврђено: Нервни гас VX усмртио Ким Џонг Нама

Резултати аутопсије потврдили су да је нервни гас VX изазвао "веома тешку парализу" која је усмртила полубрата севернокорејског лидера Ким Џонг Нама на аеродрому у Куала Лумпуру, саопштио је малезијски министар здравља.

Резултати државне Службе за хемијске анализе потврдили су налазе болничке аутопсије да је нервни гас изазвао тешку парализу која је изазвала смрт Ким Џонг Нама у веома кратком времену, саопштио је министар Субраманијам Сатхасивам, пренео је АП.

Нешто раније, полиција је саопштила да ће Малезија сутра проверити да ли на једном од терминала на међународном аеродрому у Куала Лумпуру, где је прошле недеље убијен Ким Џонг Нам, полубрат севернокорејског лидера има токсичних материја.

Стручне екипе чиниће форензичари, ватрогасци и експерти из Агенције за атомску енергију након што су на телу убијеног Нама пронађен отров са брзим дејством, саопштила је малезијска полиција, преноси Ројтерс.

Полубрат севернокорејског лидера Ким Џонг Уна убијен је забрањеним хемијским нервним агенсом VX, док се припремао да се укрца у авион за Макао где је живео у егзилу са породицом под заштитом Пекинга.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво