Нант, пројектили и сузавац на протесту против Марин ле Пен

Неколико француских политичких партија, синдикати и крајње левичарска и антифашистичка удружења организовали су у Нанту протест због најављеног доласка у тај град лидерке крајње деснице и кандидаткиње за председника Француске Марин ле Пен, при чему су демонстранти гађали пројектилима полицију, која је потом испалила сузавац.

Демонстранти су, уочи сутрашњег митинга у том граду Марин ле Пен, председнице странке Национални фронт, уз јако присуство полиције махали транспарентима са натписом "Фашизам неће проћи", јављају француски медији.

"Овде смо да кажемо Марин ле Пен да уопште није добродошла на западу Француске, а поготову у Нанту. Ово је земља солидарности и социјалног напретка, радничке историје, и не желимо људе који лажу запослене", каже Антони Лемер из синдиката "ЦГТ 44", преноси Фигаро.

Око 2.200 људи учествовало је у протесту, а током инцидената један полицајац је рањен, док су на неким радњама разбијени излози.

Центар града је забарикадиран како би се продавнице, банке и аутобуске станице заштитиле од насиља којег су се многи прибојавали и пре него што је протест почео. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи