Нападнути посматрачи ОЕБС-а у Украјини

На истоку Украјине нападнути су посматрачи ОЕБС-а од стране наоружаних мушкараца, саопштио је ОЕБС. Председавајући ОЕБС-а, шеф аустријске дипломатије Себастијан Курц осудио је напад.

До напада је дошло у петак касно поподне у месту Јасинувата, на територији самопроглашене Народне Републике Доњецк.

Посматрачи ОЕБС-а намеравали су да покрену дрон како би истражили наводно гранатирање постројења за пречишћавање воде на северу Доњеца, када су наоружани мушкарци усмерили пушке на њих и запленили беспилотну летелицу.

Један од њих је пуцао, а метак је прошао поред посматрача ОЕБС-а.

Шеф посматрачке мисије ОЕБС-а у Украјини Ертугрул Апакан осудио је напад на припаднике мисије, као и заплену дрона од стране припадника Народне Републике Доњецк.

Пуцање на цивилне посматраче не представља само директну претњу по живот храбрих људи који дају све што могу за мир у Украјини, већ и изазов напад на земље чланице ОЕБС-а, као и Споразум из Минска, рекао је Апакан.

Министар Курц је, преко Твитера, оценио да је напад на посматраче, као и одузимање дрона, неприхватљиво кршење основних задатака мисије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи