Почео Трампов рат са медијима

Администрација председника САД Доналда Трампа забранила је приступ конференцијама у Белој кући појединим медијским компанијама, између осталих Си-Ен-Ену, Би-Би-Сију и "Њујорк тајмсу".

Забрањено је извештавање из Беле куће и новинарима Ел-Еј тајмса, Њујорк дејлија и Дејли мејла.

Међутим, долазак је допуштен Ројтерсу, Блумбергу, Фокс њузу, Еј-Би-Сију, Си-Би-Есу и Ен-Би-Сију.

"Никад се тако нешто није догодило у Белој кући. Снажно се противимо искључивању Њујорк тајмса и других медија. Јавни рад владе и слобода медија су витални за национални интерес", рекао је главни уредник Њујорк тајмса Дин Бакет.

Неки медији, међу којима су Асошијетед прес и Тајм магазин, одбили су да присуствују конференцији у знак бојкота Трампове одлуке, преноси Индепендент.

Удружење дописника Беле куће критиковало је одлуку председника САД.

"Одбор Удружења оштро протестује против данашње одлуке Беле куће", рекао је председник Удружења дописника Џеф Мејсон, и позвао медије којима је дозвољен приступ да поделе материјале с онима којима је забрањено присуство.

Трамп је недавно оптужио поједине медије да шире "лажне вести" и изјавио да је све што се пише о његовим односима са Русијом "чиста измишљотина". 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво