Косачев Трампу: Да ли улазимо у нову трку у наоружању

Најава председника САД Доналда Трампа о јачању нуклеарних капацитета могла би да покрене нову трку у наоружању између Вашингтона и Москве, упозорио је председник Комитета за међународне односе Савета Руске Федерације Константин Косачев.

Константин Косачев је рекао да ће, ако слоган Трампове кампање "Учинимо Америку поново великом" значи нуклеарну доминацију, то вратити свет у најгоре време хладноратовске трке у наоружању.

Трамп је у интервјуу за Ројтерс рекао да жели да ојача амерички нуклеарни арсенал, како би обезбедио да САД буду предводник у том смислу, јер су, како је навео, заостале у капацитетима у тој врсти наоружања.

Он се такође пожалио на руско размештање крстарећих ракета, тумачећи га као кршење споразума о контроли наоружања, додајући да ће покренути то питање уколико се буде срео са руским председником Владимиром Путином.

Косачев је у посту на Фејсбуку оценио да је то "најалармантнија Трампова изјава по питању односа са Русијом", преноси Ројтерс.

Како је додао, током Хладног рата су Совјетски Савез и САД увидели да је постизање надмоћи опасно и прихватили доктрину једнакости као најбољи начин за осигурање мира, навео је Косачев.

"Да ли улазимо у нову еру?", запитао је Косачев и додао да је што пре потребно дати одговор на то питање.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи