Шпигел: БНД шпијунирала новинаре светских медија

Немачка обавештајна служба БНД дуго је шпијунирала новинаре Би-Би-Сија, Њујорк тајмса, Ројтерса и других страних медија, објавио је магазин Шпигeл.

Позивајући се на документа у које је имао увид, недељник наводи да је БНД имала најмање 50 бројева телефона, факса и имејл адреса новинара или редакција у целом свету на својој листи такозваних "селектора" од 1999. године, преноси АФП.

Како се наводи, мета шпијунирања било је неколико бројева редакција Би-Би-Си у Лондону и Авганистану, Њујорк тајмса у Авганистану, као и агенције Ројтерс у Авганистану, Пакистану и Нигерији.

Би-Би-Си је саопштио да је разочаран оваквим тврдњама и позвао све владе да поштују слободу штампе.

Организација Репортери без гранца окарактерисала је наводе о шпијунирању као "монструозан напад на слободу штампе".

БНД није желела да коментаришсе наводе Шпигeл.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се