Нигеријски отмичари траже 200.000 долара за немачке таоце

Нигеријски отмичари траже 200.000 долара за откуп немачког археолога и његовог сарадника који су киднаповани ове недеље из села на северу Нигерије, рекао је радник на археолошком налазишту у том региону.

Наоружани нападачи су у среду отели професора Петера Бројнига и његовог сарадника Јоханеса Берингера и одвела их у шуму.

Том приликом су убијена два становника села који су били у пратњи Немаца, саопштила је полиција, а преноси АП уз напомену да полиција није упозната са информацијом да постоји захтев за откуп.

Неименовани радник је навео да је чуо како је један мушкарац телефоном у четвртак тражио да разговара са надзорником налазишта, упозоривши да не треба позивати полицију нити безбедносне снаге.

Специјалне полицијске снаге и специјални истражни тим за отмице већ су претражили околину села Џенџела у држави Кадуна, где је изведена отмица.

Вршилац дужности председника Нигерије Јеми Осинбаџи позвао је начелника федералне полиције да уложи напоре како би отети Немци били пронађени, јавили су нигеријски медији.

Киднаповања ради откупа су честа у Нигерији, али се жртве обично ослобађају живе и здраве након откупа.

Бројниг (65) и Берингер (20) су чланови четворочланог тима франкфуртског Гетеовог универзитета који сарађује са нигеријском Националном комисијом за музеје и споменике у проналажењу остатака најстарије нигеријске културе, наводи америчка агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи