Тинејџери блокирали 16 париских школа због насиља полиције

Париски тинејџери блокирали су 16 средњих школа запаљеним кантама за смеће и импровизованим барикадама у знак протеста због насиља полиције укључујући оптужбе за силовање младог Африканца Теа полицијским пендреком.

Окупљени средњошколци, међу којима су неки имали капуљаче и носили бакље, организовали су марш до Трга нације у источном Паризу, јавља АП.

На фотографијама и снимцима објављеним на друштвеним мрежама види се како неки носе транспаренте на којима пише "Освета за Теа".

Неименовани париски званичник рекао је да су предузете додатне безбедносне мере након што је блокирано 16 од 103 средње школе, док их је 12 делимично блокирано.

Париска полиција је саопштила да прате ситуацију, али да нико није ухапшен.

Четири полицајца оптужена су под сумњом да су починили насиље над Теом прошлог месеца, што је изазвало насилне протесте у сиромашним предграђима у околини Париза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи