У Истанбулу приведено 35 особа због повезаности са Исламском државом

Турска полиција задржала је у притвору 35 особа због сумње да су повезане са такозваном Исламском државом, након више истовремених рација у Истанбулу.

Како је јавила турска агенција Анадолија, полиција је претражила 41 локацију у два сиромашна краја у Истанбулу.

О осумњиченима нису објављене никакве информације, укључујући њихову националност.

Турска је прошле године била мета низа терористичких напада, које су извршили Исламска држава или курдски милитанти, што је довело до тога да та земља појача атитерористичке операције широм Турске.

Око 750 особа, осумњичених за повезаност са Исламском државом, задржано је у притвору током велике рације у 29 турских провинција раније овог месеца.

Исламска држава преузела је одговорност за пуцњаву у ноћном клубу у Истанбулу, у новогодишњој ноћи, када је убијено 39 особа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се