Порошенко тражи од ЕУ нове санкције Русији

Украјински председник Петро Порошенко позвао је ЕУ да уведе нове санкције Русији због одлуке Москве да призна пасоше које су издале сепаратистичке власти у областима на истоку Украјине.

Порошенко је на састанку са комесаром ЕУ за хуманитарне послове и кризне ситуације Христосом Стилијанидисом у Кијеву рекао да је тај потез Москве у супротности са Минским мировним споразумом из 2015. године.

Украјински председник је позвао на "одлучну акцију, све до пооштравања санкција".

Русија је донела одлуку да се лични документи, школске или професионалне дипломе, потврде о рођењу, умрлице које су издале власти у областима на истоку Украјине признају као валидне у Русији, према указу који је у суботу ступио на снагу, а потписао га је руски председник Владимир Путин.

Кремљ је саопштио да је одлука донета из хуманитарних разлога како би се помогло становницима на истоку који трпе последице украјинске блокаде и да се тиме не признају побуњенички региони.

У сукобима украјинске војске и проруских сепаратиста на истоку земље од априла 2014. године погинуло је више од 9.800 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи