Путин постхумно доделио Чуркину Орден за храброст

Председник Русије Владимир Путин потписао је уредбу о постхумној додели Ордена за храброст шефу руске мисије при УН Виталију Чуркину, који је у понедељак изненада преминуо у Њујорку, јавио је "Тас".

Прес-служба Кремља навела је да му се Орден додељује за "посвећеност, принципијелну непоколебљивост и високи професионализам које је исказао у својству сталног представника Русије у Уједињеним нацијама".

Раније данас, Путин је упутио саучешће Ирини Чуркин, удовици преминулог дипломате, и његовој деци Анастазији и Максиму.

Према његовим речима, Чуркин је био један од најистакнутијих дипломата који се "бриљантно" носио са својим задацима.

Његова превремена смрт, сматра руски председник, ненадокнадив је губитак за руску спољну политику.

Чуркин је, нагласио је руски председник, био један од најистакнутијих дипломата, велики професионалац, "човек дубоког интелекта и изванредне енергије, особа великог шарма и осећаја за хумор, која је уживела велико поштовање својих колега и имала огроман ауторитет међу страним партнерима".

Путин је додао да је "тешко проценити" Чуркинова достигнућа у различитим високо рангираним пословима у Министарству спољних послова и у иностранству, али је своје могућности "најблиставије" исказао када је служио као руски амбасадор у УН.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи