Кијев блокирао усвајање саопштења поводом смрти Чуркина

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова објавила је да је Украјина у СБ УН блокирала доношење саопштења поводом смрти шефа руске Мисије при УН Виталија Чуркина, а представник за штампу Кремља Дмитриј Песков је тим поводом рекао да је Украјинцима Бог судија. Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров сматра да је блокада саопштења у СБ УН о Чуркину наређење.

Марија Захарова је на свом Фејсбук профилу написала да је тај потез "суштина садашњих украјинских власти".

"Ово је суштина садашњих украјинских власти: не могу да учине ништа добро, само кваре све, чак и самима себи", написала је она на тој друштвеној мрежи.

Песков је тим поводом рекао:

"Када претрпимо тако велики губитак, такво понашање наших украјинских колега... Бог им је судија", рекао је Песков новинарима, преноси Тас.

Нема шта посебно да се каже, осим да, имајући у виду наш губитак, то и није тако важно, додао је Песков.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да се амбасадор Украјине у СБ УН не би сам одлучио да блокира председничко саопштење посвећено Виталију Чуркину, што значи да му је то наређено, преноси Тас.

"Што си тиче одбијања украјинског представника у УН да подржи усвајање саопштења, мислим да, имајући у виду како је организован рад у СБ, и скоро да не сумњам да се он на тако нешто не би одлучио. Значи, наредили су му", рекао је Лавров.

Према његовим речима, то "није хришћански, то превазилази све моралне границе".

"Али актуелна украјинска власт нас је научила да се тако неки у њиховој земљи односе према Русима и према онима који не желе да играју како неонацисти свирају", додао је Лавров, преноси руска агенција.

Председник Одбора за међународне односе Савета Федерације (горњег дома парламента) Константин Косачов сматра да је тако нешто неприхватљиво и да нико не сме да се користи таквом трагедијом за остваривање националних интереса.

Украјина је у фебруару председавајућа СБ УН.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи