Ле Пен: Башар ел Асад најприхватљивије решење за Француску

Лидерка француске крајње десничарске партије Национални фронт Марин ле Пен изјавила је у Либану да сиријски председник Башар ел Асад представља "најприхватљивије" решење за Француску, што је у потпуној супротности са званичном политиком Париза.

Ле Пенова је, после састанка с либанским председником Мишелом Ауном и премијером Саадом Хариријем, рекла да је избор између Башара ел Асада и Исламске државе једино "одрживо и изводљиво" решење за сукоб у Сирији.

"Јасно сам објаснила да је најмање лоша она опција која је политички реална. Чини се да је Башар ел Асад најохрабрујуће решење за Француску", рекла је кандидаткиња на председничким изборима у Француској.

Марин ле Пен је и раније подржавала актуелног сиријског председника, што је у супротности са веома негативним ставом који француска влада има према Башару ел Асаду, али има додатну тежину, узимајући у обзир да је изговорена током посете сиријском суседу.

Председничка кандидаткиња Националног фронта оценила је да Француска и Либан треба да буду "стубови" у борби против исламског фундаментализма. После састанка са Ауном, који је трајао пола сата, Марин ле Пен је рекла да се разговарало и о трошковима смештаја избеглица.

Њена странка тврди да муслиманска имиграција у Француској повећава ризик од терористичких напада, одузима радна места и доприноси одливу средстава из државног буџета.

Ле Пенова, која води у предизборним истраживањима, искористила је дводневну посету бившем француском протекторату и необичан сусрет с председником неке земље да говори о својим централним темама.

Она се у Либану састала и с патријархом хришћанске Маронитске цркве.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво