Бостон, протест научника због угрожености науке

Стотине научника, заштитника животне средине и њихових присталица протестовале су у Бостону због све веће угрожености науке и научних истраживања у САД, преноси АП.

Научници наводе да им је циљ да администрација америчког председника САД Доналда Трампа прихвати доказе о климатским променама и предузме акције поводом разних питања која се односе на животну средину.

Демонстранти су се окупили на Тргу Копли у Бостону, а један од учесника протеста је рекао да демонстранти покушавају да пренесу поруку Трампу да је наука "ослонац нашег просперитета и напретка".

Скуп се одржао испред америчког Удружења за унапређење науке, где се одржава годишњи скуп, први од када је Трамп постао председник САД.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи