Си-Би-Ес: Трамп викао на Помпеа, Бела кућа и ЦИА негирају

Амерички председник Доналд Трамп викао је у телефонском разговору на директора Централнообавештајне агенције Мајка Помпеа, јер није довољно оштро одговорио на наводе медија да обавештајна заједница скрива одређене информације од Трампа, тврди "Си-Би-Ес њуз".

Према тврдњама Си-Би-Еса, Доналд Трамп је назвао Мајка Помпеа у четвртак након што је Волстрит џорнал објавио у среду да су амерички обавештајни званичници крили информације од америчког председника из страха да би оне могле да процуре или буду компромитоване.

ЦИА је издала саопштење у којем је оштро негирала тврдње Си-Би-Еса.

"Мисија ЦИА је да обезбеди председнику најбоље могуће обавештајне податке и објасни основу за те податке. ЦИА није и никада неће скривати обавештајне информације од председника, тачка", наводи се у саопштењу ЦИА.

Портпарол Беле куће поручио је у суботу у имејлу, послатом на адресу те медијске куће, да Трамп "није викао на директора ЦИА".

Претходно је у петак портпарол ЦИА Дин Бојд негирао да су Помпео и Трамп уопште разговарали о том чланку.

"Није било разговора између директора ЦИА и председника о чланку Волстрит џoрнала, ни пре ни након што је ЦИА објавила саопштење о чланку", рекао је Бојд.

Међутим, Си-Би-Ес тврди, позивајући се на инсајдерске информације, да је дошло до "захлађења" у протоку информација.

Обавештајни извори поручују да је намера агенције да заштити информације, а уколико постоји сумња да би оне могле да буду компромитоване, оне ће бити "ускраћене".

Истрага о томе да ли су Трампови сарадници били у контакту са Русима изазива забринутост код оних који руководе "осетљивим подацима", наводи Си-Би-Ес њуз.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво