Мајк Пенс посетио некадашњи нацистички логор Дахау

Потпредседник САД Мајк Пенс обишао је данас у Немачкој место на којем се за време Другог светског рата налазио нацистички концентрациони логор Дахау.

Један од преживелих из тог логора био је у пратњи Пенса заједно са другим званичницима, преноси АП.

У логору који су направили нацисти 1933. године, више од 200.000 људи из разних крајева Европе било је затворено, а више од 40.000 затвореника је тамо и умрло.

Логор су ослободиле војне снаге САД у априлу 1945. године.

Пре него што ће се касније данас упутити ка Бриселу како би се састао са представницима НАТО-а и ЕУ, амерички потпредседник одржао је јуче говор на Минхенској безбедносној конференцији рекавши да ће нова администрација САД подржати НАТО и стати уз Европу, док истовремено тражи нове начине сарадње са Русијом, али наставља да позива ту земљу на одговорност у вези са украјинском кризом.

Џо Бајден, претходник садашњег потпредседника САД, је 2015. године приликом посете Немачкој посетио и Дахау са својом унуком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво