Зариф: Не затварати очи пред употребом хемијског оружја

Ирански министар спољних послова Мухамед Џавад Зариф указао је данас, на Безбедносној конференцији у Минхену, на акције сунитских исламистичких екстремиста у Сирији који се боре против иранских савезника у Дамаску.

Мухамед Џавад Зариф поручио је да "пред употребом хемијског оружја никада не треба затварати очи".

"Нажалост, терористичке организације Фронт Ел Нусра и Исламска држава и даље поседују хемијско оружје", истакао је Зариф говорећи трећег и последњег дана годишњег скупа у Минхену, преноси Ројтерс.

Дамаск, ирански савезник с већинским шиитским становништвом, одбацио је ове недеље недавно објављен извештај међународне организације "Хјуман рајтс воч" у којем се наводи да су сиријска војска и савезничке снаге користиле хемијско оружје током битке за Алепо прошле године, подсећа британска агенција.

Сиријске власти, с друге стране, оптужују антивладине борце за употребу хемијског оружја.

САД су прошлог месеца на црну листу ставиле 18 високих сиријских званичника за које тврде да су повезани са сиријским програмом оружја за масовно уништење, након што је међународном истрагом установљено да су снаге сиријске владе одговорне за нападе отровним гасом хлорином против цивила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи