Потрага за осумњиченима у случају убиства Кимовог полубрата

Малезијска полиција саопштила је да тражи још четири Севернокорејанца осумњичена у оквиру истраге убиства полубрата севернокорејског вође Ким Џонг Уна на аеродрому у Куала Лумпуру прошлог понедељка.

Четири мушкарца старости између 33 и 57 година, побегла су из Малезије на дан убиства, рекао је заменик шефа полиције Нур Рашд Ибрахим на конференцији за штампу и навео и њихова имена.

Полиција тражи још троје Севернокорејаца који би могли да помогну у истрази, рекао је он.

Полубрата севернокорејског вође Ким Џонг Нама, прошлог понедљка су напале две жене које су му наводно пошприцале неку течност на лице на аеродрому у Кула Лумпуру одакле је требало да одлети за Макао.

Он се затим пожалио особљу на аеродрому на бол у глави, почео да јауче и умро пре но што су стигли да га пребаце у болницу, рекли су малезијски званичници.

У оквиру истраге до сада су ухапшене четири особе, укључујући две жене, затим младић једне од њих и један 46-огодишњи Севернокорејац који је према наводима полиције радио у информатици.

Једна од ухапшених жена има вијетнамски пасош, друга индонежански, као и њен младић.

Заменик шефа полиције је реко да сви осумњичени Севернокорејанци који су побегли, путују са редовним пасошима, не дипломатским. Није рекао где су отпутовали, наводећи да је то осетљиво питање.

Ибрахим је рекао да резултати Кимове обдукције још нису објављени.

Два малезијска стручњака су у петак анализирала ткиво умрлог да би утврдили која отровна супстанца му је пошприцана на лице.

Малезијски министар здравља јуче је рекао да би та анализа могла да траје две недеље и да ништа неће бити објављено док не нађу нешто у шта су сигурни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво