Пахор: Словенија спремна да буде домаћин сусрета Трампа и Путина

Председник Словеније Борут Пахор замолио је америчког потпредседника Мајка Пенса да пренесе лидеру САД Доналду Трампу да је Словенија спремна да буде домаћин првог састанка америчког председника са руским шефом државе Владимиром Путином.

Борут Пахор се кратко срео са Мајклом Пенсом на маргинама безбедносне конференције у Минхену, саопштено је из кабинета председника Словеније, преноси агенција СТА.

Пахор је оценио да је Словенија интересантна земља као домаћин састанка двојице лидера.

"Недвосмислено је посвећена ЕУ и НАТО-у а истовремено је одржала добре односе са Русијом што је доказала и моја недавна посета тој земљи", навео је председник Словеније.

Такође је новинарима у Минхену рекао да има утисак да сада сви ишчекују први сусрет Трампа и Путина.

Нагласио је да су неке земље забринуте да би њихови интереси били угрожени побољшањем америчко-руских односа, додајући да верује да је то оправдан страх с обзиром на неке од руских амбиција у међународним питањима, преноси СТА.

Руски председник Владимир Путин изјавио је прошле недеље да нема ништа против да Љубљана буде могуће место састанка са Трампом, али је истакао да о томе не одлучује само Москва.

"Што се тиче Љубљане и Словеније уопште, то је предивно место за такву врсту дијалога, али то не зависи само од нас, зависи од низа фактора", рекао је Путин после разговора са Пахором, који је тада био у посети Русији.

Пахор је, коментаришући Пенсову изјаву о америчкој привржености НАТО-у, рекао да она има позитиван ефекат, додајући да би свака друга изјава била изненађење.

"Пошто је аутономија америчког преседника велика, сви ми се ипак питамо да ли постоји нешто што још не знамо о његовим личним погледима на трансатлантско партнерство и посебно питање побољшања односа са Русијом", упитао је председник Словеније.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи