Путин потписао декрет о признању докумената грађана Донбаса

Руски председник Владимир Путин потписао је декрет о признавању личних докумената и регистарских таблица издатих држављанима Украјине и лицима без држављанства са трајним боравком у неким дистриктима украјинских региона Доњецка и Луганска.

Прес служба Кремља саопштила да је циљ ове уредбе да би се "заштитила права и слободе особа и грађана и у складу са опште прихваћеним принципима и нормама међународног хуманитарног права", преноси Тас.

Путин је, како се наводи, нарочито нагласио у декрету да су те мере "привремене док се не пронађе политичко решење за ситуацију у неким областима Доњецка и Луганска, на основу Минских споразума".

"Руска Федерација признаје лична документа, дипломе, крштенице и регистарске таблице која су издала релевантна тела (организације) које де факто делују у тим областима, држављаним Украјине и лицима без држављанства са сталним боравком у овим зонама", пише у декрету.

Како се додаје, те особе ће моћи да уђу без виза у Русију на основу личних докумената издатих у Донбасу.

Путин је дао инструкције влади да предузме неопходне кораке за примену овог декрета који ступа на снагу даном његовог потписивања, додаје руска агенција.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво